Ölbryggning & surdegskurs 19-20 oktober

Vad kan vara mysigare än att baka surdeg och brygga öl en hel helg i oktober? Upplev vackra Orbaden i höstskrud medan du lär dig grunderna i surdegsbakning och ölbryggning varvat med rekreation i natur och god, lokalproducerad mat.

Välkomna på ölbryggning- och surdegskurs med Bryggmästare Anders Malmberg från Stormare Bryggeri och flerfaldigt prisbelönte bagaren Bagar-Lina från Janssons Bröd.

På lördag checkar vi in på det nyrenoverade vandrarhemmet, Åsbergbo, som ligger i anslutning till bryggeriet. Under helgen varvar vi ölbryggning och surdegsbakning med god mat och dryck där det lokalproducerade står i fokus. Det kommer också finnas tid att utforska den omgivande naturen. Vandra upp på berget eller ner till stranden, ta ett kallbad i älven eller njut en stund i den varma bastun. Eller kanske längtar du mest efter att lägga dig på sängen med en god bok och vila en stund.

Vi påbörjar en ölbryggning, och under helgen får du lära dig bryggningens alla steg, så som mäskning, lakning och vörtkok med mera. Du får med dig ditt eget ölbryggarkit hem för att avsluta de sista stegen i bryggningen hemma.

Vi sätter också degar och under helgen får du lära dig grunderna i att på ett enkelt sätt baka gott surdegsbröd. Bröd som vi både kommer njuta av under helgens gång, samt att ta med hem efter kursens avslut.

Den perfekta helgen för att boosta energinivån när mörkret kommer smygande.


Pris: 4950:- per person
inklusive allt (kursmaterial: ölbryggningskit, surdeg, recept & bröd, boende, mat & dryck).

VILKA ÄR VI?

  • Lina Lundmark

    FLERFALDIGT PRISBELÖNT BAGARE PÅ JANSSONS BAGERI

    Sedan 2011 driver Lina surdegsbageriet Janssons Bröd i Ljusdal och Järvsö. Förutom SM-guld har hon även kammat hem flera pris inom hållbarhet. Lina älskar att inspirera och förmedla sin gedigna kunskap inom bakning och matlagning, och utöver bageriet håller hon kontinuerligt i surdegskurser, föreläsningar och event med maten och människan i fokus. 

  • Anders Malmberg

    BRYGGMÄSTARE, STORMARE BRYGGERI

    Anders Malmberg har arbetat som bryggmästare sedan 2015 då han startade mikrobryggeriet Organic Smash. Idag är han delägare och bryggmästare i Stormare Bryggeri där han smaksäkert präglar sin brygd med allt mellan kokkaffe och champagnejäst för att få till de rätta tonerna.